Minden nap mozgunk. Az élet része: ki az ágyból és utána ki-ki a maga kis életvonalán előre. (Hess Coelho!)


De sokan azért mozgunk és űzzük ezt a sport nevű mizériát hogy felszabadítsuk tunya, mindennapi nyűgökbe belefásult testünket és kicsit felrázódjunk. Na és hogy szétcsapjunk magunkat a spanokkal. :) Nekem is van egy elnyűtt teniszlabdám, amivel elmarhulok ha épp odakint esik és a TV szokás szerint csak szappanoperával, celebekkel, lejárt szavatosságú (új korában is felejtős) filmekkel meg rémhírekkel traktálna.

De már egy csomó ideje megfejthetetlen jelenség számomra hogy a Sportcsatornák hogy a bánatos kígyómarásba képesek fenn maradni? Meg egyáltalán: az embereknek miért jó sportközvetítést nézni? Ok, rokon, vagy kedvenc csapat megpróbáltatásait ki ne nézné. De például annak semmi értelmét nem látom, hogy egy sportágat teljes egészében minek tart szemmel valaki? Persze, sokan ezt a drukkolást hazárdírozással együtt űzik. A profit lehetősége persze sok mindent vonzóbbá tesz.. Még a VB-ket istenuccse megértem, az is olyan mint a kedvenc szappanopera az öreglányoknál: közös téma, aki nem követi, lemarad. DE alapból miért jó azt nézni ahogy más sportol?

Ugyan így nem látom túlzottan nagy értelmét annak se, hogy valaki a legújabb konzolon vagy 'csúcspécéjén' FIFA-zzon vagy NHL-zzen, etc.. Jobb sportember nem lesz, attól hogy a képernyőn a kedvenc csapatával űzi a semmit, bár ezt még elfogathatóbbnak tartom mint TV-n közvetítést nézni. Miért? Ebben ugye adott egy adag interaktivitás, hogy befolyásolhatjuk a történéséket. A TV-n max. elszenvedői vagyunk mások cselekedeteinek, ha épp kikap a csapatunk vagy sportistenünk.

Miért nem kotrunk ki a pályára mi magunk? Manapság mindenki megtalálja a maga helyét. Nincs kivel játszanunk? Na az előfordulhat. Pláne ha kényelmesebb a TV előtt rohadni... a haver meg épp a FIFA2066-ot viszi extra hardon, mert fátasztó volt a munkanap. (Dafaq?) Félreértés ne essék: engem nem pöccintettek le még ilyen indokkal megbeszélt közös programról, de simán lehetségesnek tartom hogy másokkal megesett. 

Szóval a legfurább hobbik egyikének tartom hogy valaki sportot nézzen. A sport rólunk, magunkról kellene hogy szóljon: az egészségünkről vagy a barátainkkal töltött időről. Élményekről. Ahh, míly érzelem gazdag vagyok, mi? :) De nem ez lenne a lényeg?

Kiegészítés: NEM, nem vagyok sportbuzi. No és persze mindenki úgy tölti az idejét ahogy jól esik. De a sörrel meccset bámuló embereket akkor is megmosolygom. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromfaalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr265352687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsikám (the 4th) 2013.06.12. 13:55:29

Most látom, hogy van új poszt. Muszáj megjegyeznem, hogy az utolsó mondatnak így, ilyen formában az égadta világon semmi értelme nincsen. :)

A tartalmával nagyjából egyetértek. Amikor őrült sportrajongó ismerőseimmel találkozom, mindig eszembe jut, hogy mekkora nagy szerencse az, hogy családomban nincs egyetlenegy sportközvetítésmániás sem (biztos vagyok benne, hogy ez sok kellemetlenséget okozna számomra). Szerintem az ilyen típusú embereknél ez egyfajta sportpótlék. Mozogni lusta, de így egy kicsit sportosabbnak érezheti magát (óóó, minő balgaság, ennyi erővel, aki sok pornófilmet néz, azt hihetné, hogy attól ő is nagyobb lepedőakrobata :D).

Zsuzsikám (the 4th) 2013.06.12. 13:58:12

Mint azok, akik ilyen gagyi műszálas sportmezben mászkálnak nyáron, utcai viseletként büdösödve bele a tunya testükkel. Hát milyen sportosak már, nem? XD

Benedek_Úr 2013.06.12. 17:41:21

@Zsuzsikám (the 4th): ,,az utolsó mondatnak így, ilyen formában az égadta világon semmi értelme nincsen. :)"

-> De a sörrel meccset bámuló embereket akkor is megmosolygom.

Erre gondolsz..? Mi vele a baj?

,,óóó, minő balgaság, ennyi erővel, aki sok pornófilmet néz, azt hihetné, hogy attól ő is nagyobb lepedőakrobata :D"

Majd a pornó témára is kitérek.. bár, a Velvet (most buktam le xD), köbö elég szépen kivesézte a témakört, szóval max. 1-2 dologgal és öhm.. saját élménnyel (nem azzal!) színesítem meg a dolgot. :P De erről KELL!!!45

Zsuzsikám (the 4th) 2013.06.13. 09:35:47

@Benedek_Úr:
Hogy nem tudok olvasni.
Az a baj.
Hogy mégis beugatok.
Az a baj.

Az arcom a baj, az arcom a baj.
Az a nagy. XD

(A Velvet az ilyen bulvár celebes dolog nem? vagy az a Dívány? Az egyik meg ilyen női nyavalygós talán...én ritkán vetülök ilyen oldalakra, úgyhogy nem fogom észrevenni, ha komplett cikket át kopipésztelsz máshonnan :D)
süti beállítások módosítása