Rasszizmus és média

2013.07.25. 08:47

Nézem a Híradót és közben érik a citrom. Töprengek.

Annak idején tele volt a sajtó és nagy felháborodást okozott hogy a 'cigánybűnözés' kifejezést vezető pozícióban lévő emberek felemlegetik.

Wiki-ből egy idézet: ,,2009. január 30-án Dr. Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Miskolcon az előző két hónapban elkövetett nyolc utcai rablás tettesei mind cigányok voltak és szerinte ennek elhallgatása hátráltatja a helyzet megoldását. Draskovics Tibor miniszter kezdeményezésére Bencze József, az ORFK vezetője még aznap leváltotta a rendőrkapitányt kijelentései miatt. A döntést felháborodás követte, a rendőrkapitány védelmére kelt a miskolci polgármester Káli Sándor (MSZP), a városi Fidesz-KDNP frakció, az SZDSZ miskolci szervezete, a Jobbik, valamint Lakatos Attila borsodi cigányvajda A tiltakozás hatására másnap február 1-jén visszahelyezték tisztségébe a rendőrkapitányt. Délután szimpátiatüntetést tartottak mellette, melyen mintegy 3-4000 ember vett részt. Több szónok a miniszter, Draskovics Tibor lemondását követelte"

Most meg a 'romagyilkosságokkal' van tele minden megint: http://nol.hu/belfold/romagyilkossagok__itelet_augusztus_6-an

Az én véleményem, hogy ez gyilkosság és kész. Teljesen fölösleges kiemelni az áldozatok származását. Értem én, a médiának könnyebb így címkéznie és eladnia a hírt, hogy a gyilkosok indítéka miatt ez a 'romagyilkosság'. De ez ugyan olyan hangulatkeltés akkor mint a cigánybűnözés kifejezés használata, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://citromfaalatt.blog.hu/api/trackback/id/tr15425512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsikám (the 4th) 2013.07.26. 11:27:51

Ehhez nekem semmiképpen nem szabad érdemben hozzászólnom. Wilsont várják a hangosbemondónál! :D

Benedek_Úr 2013.07.26. 11:58:37

@Zsuzsikám (the 4th): A visszafojtott véleményből nem lesz semmi jó! :) Pavor kolléga bizonyára ki tudná fejteni az efféle szupressziónak a fiziológiai hatásait.. :D
Szóval csak nyugodtan, nem hívom az erkölcsrendészetet. Max. ha kiderül hogy te töltötted a csávóknak a puskát, valszeg nem hívlak cigánymeggyet szedni hozzánk. :)

wilson77 2013.08.04. 23:17:00

@Zsuzsikám (the 4th): @Benedek_Úr:
Kedves Zsuzsikám! Kedves Benedek Úr!

Ha jól sejtem, az egyik bűncselekménycsoport rablás volt, a másik aljas indokból stb. elkövetett gyilkosság.
Szerintem utóbbi veszélyesebb.
Már csak az életre való tekintettel is.

üdvök:
-wilson

Benedek_Úr 2013.08.05. 08:08:02

@wilson77: Nem igazán értem wilson. Tehát ha valaki gyilkosságot követ el, külön kiemelésre szorul a sértett hovatartozása? Sőt, szorgalmazandó az ilyen feszültségkeltés a média berkeiben?

Csak hogy érthető legyek: egy rasszista indokból elkövetett gyilkosságot nevezzünk is annak. Ne a sértettekről címkézzük már fel őket, mikor a magányos fehér ember így is világít nekik a nagy magyar éjszakában, mert: nem kapnak miattuk munkát, jobban élnek, biztos gazdagok és még sorolhatnám egy megszorult, megkeseredett kisebbségi indokait.

Nikolett Mukherjee 2013.11.20. 22:33:22

Benedek Ur! Hogy neked milyen igazad van, basszus ezek csak kis hatasvadasz media tetvek. :)
süti beállítások módosítása